måndag 2 april 2012

Danska nyförvärv!

I helgen var jag och maken i Helsingborg med idrottsföreningen som han är engagerad i. Det blev en härlig veckoända med god mat och många go'a människor - och så en liten tur över sundet till ett svinkallt Helsingör. Vi kikade in i några affärer (mest loppisar utan centralvärme...) men flydde ganska snart in på ett gemytligt (och varmt!) café på torget. Där serverades tårta á la kaloribomb och ett sagolikt kaffe som vi smuttade på mycket långsamt, i hopp om att solen skulle titta fram. Efter såväl påtår som tretår, serverad helt på eget initiativ av en mycket serviceinriktad servitör, kände vi att vi klivit över gränsen för det anständiga och pallrade oss ut i snålblåsten innan servitören kom med kannan för en fyrtår. Tror inte ens att det finns som ett ord i svenska språket, så ni ser - det var definitivt dags att gå...
På väg tillbaka till båten hittade vi en underbar liten blomsteraffär med lika mycket växter ute på gatan som inne i butiken. Med julrosor! Visserligen helt namnlösa, men oändligt vackra och precis vad min frusna trädgårdssjäl behövde i det ögonblicket.
Väl på båten kunde jag nöjt konstatera att medan de flesta andra resenärer hade påsar som klirrade, hade jag en som prasslade förväntansfullt. Omsorgsfullt inslagna i "Lokalavisen Nordsjaelland" från den 28/29 mars stod en underbar liten pensé och två "poskeklocker", som julrosor kallas för på danska, med några blomhuvuden nyfiket kikandes över kanten.
Jag kallar dem för mina danska nyförvärv - för det var ju trots allt en resa med fotbollsförtecken.
Nu återstår bara att klura ut var det ska spela i laget här hemma...

Må så Gott!
Ester

Härligt fräknig om de rosa kinderna är den här skönheten.

Och den här fick hjärtat att slå volter! Helt bedårande.

Jag kunde inte motstå den här läckert volangkantade vinröda pensén. Heller.
:0)

5 kommentarer:

 1. Alltid kul att komma ut och se sig omkring men vädret har inte varit speciellt trevligt att vistas utomhus i:( Tur att ni kunde värma er med lite kaffe;) Jättesöta julrosor! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så fina!!! och sååå fina bilder!! Underbart. Tack för det!!! Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Finfina fynd! Blev så inspirerad.Kanske en tur till Rångedala?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa! Det vore kul! Har bara lite svårt att köra bil pga en stökig ischiasnerv. Vi kan väl höras av?
   Kram Ester

   Radera
 4. Helt underbara sötnosar du visar! Förstår att du inte kunde motstå julrosorna... Och för att inte tala om den helt otroliga pensén ( eller hur skriver man i singular ??? )

  Jag lider med dig och din dumma ichiasnerv...
  Min gjorde sig påmind lagom till tjugondag Knut. Den gick ner i vaden och fixade till en häftig muskelinflammation :o( Det blev till att knapra piller ett rätt bra tag, men nu är jag nästan återställd, det stramar bara när jag gör vissa rörelser. Den dan jag gick till doktorn hade jag så ont så jag grät, och jag trodde jag både skulle svimma och spy. Totalt sängläge i över en vecka innan jag kunde börja röra mig mer än två steg i taget. Så jag vet en del av vad du går igenom. Typiskt att det skulle bli just nu när trädgårdssäsongen har startat.
  Ha en Jättetrevlig Påsk // Elinore

  SvaraRadera