söndag 24 juli 2011

Trädgårdsänglar på besök

Ibland tycker jag att min trädgård är en himmelsk plats. En bit paradis, som av en lycklig omständighet trillat ner just här i den lilla byn där jag bor.
Det låter på tok för högfärdigt, jag vet, men så tänker jag emellanåt,
när alla berusande dofter, sprakande färger och all detaljrikedom ger mig små ögonblick av eufori.
Men det händer också att känslan är den rakt motsatta...
När regnet kleggat ihop rosor och pioner till en brun sörja, när vallmon drabbats av svamp och det senaste skyfallet fått alla perenner högre än 80 centimeter att lägga sig som furor i rabatterna.
Då hänger jag läpp som den deppigaste bulldog.
Har man bara gott om tid, en någorlunda vass sekatör och modet att klippa till hårt och skoningslöst, är det för det mesta lätt åtgärdat. (Och då menar jag inte problemet med den hängande läppen, utan det med de sorgliga hängande perennerna...)
Just denna sommar, med växthusbygge på agendan, är dock "gott om tid" ett rätt okänt begrepp i vår familj. Och med en trädgårdvisning som närmar sig med oroväckande hastighet, är det bara att erkänna att den lätta deppigheten börjat övergå i ren panik.
Men, som det brukar stå i veckotidningarna, plötsligt förändrades allt:
In genom grinden skred två skimrande trädgårdsänglar!
Iklädda regnkläder och beväpnade med sekatörer och saxar skred de till verket och i rask takt förpassades det ena skottkärrelasset efter det andra till komposthögen. Grusgångarna blev med ens framkomliga, fallna perenner fick stöd för att ta sig vidare genom livet och trötta rosenprimadonnor fick sig en välbehövlig ansiktslyftning - allt medan jag kunde kitta växthusfönster i godan ro.
Helt underbart!
TACK snälla, go'a och fantastiska Ken och Carina på för hjälpen!
Ni har glorior båda två.

Må så änglagott!
Ester

PS. Den sovande ängeln på bilden har Carina gjutit i betong. Vill du se mer av hennes vackra trädgårdsföremål kan du kika in på hennes och Kens blogg, www.trädgårdsdrömmar.com DS.10 kommentarer:

 1. Det måste ju ha varit helt fantastiskt att få hjälp av två änglar i trädgården:)) Sådana vänner ska man vara extra rädd om:) Ser med spänning fram mot att få se ert underbara växthus färdigt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. ...dom kunde du väl skickat vidare till Gotland! Här behövs några änglar för att få allt som tidigare var sönderbrännt, men nu börjar se lite övervattnat ut att se presentabelt ut. Bl.a. har jag ett litet prydnaspäron som i det varma fuktiga vädret tydligen utvecklat päronpest. Måste alltså beskäras vansinnigt drastiskt. Tror dock inte jag kan rädda det, utan man får nog ta ner hela trädet - inte kul!

  SvaraRadera
 3. Ester, jag tror att du är världens sötaste bulldogg och jag är FRUKTANSVÄRT AVUNDSJUK(men på ett snällt sätt) på ert fina växthus.Vill ha Vill ha men tomten räcker inte till så jag får komma på er visning och njuta av ert.KRam

  SvaraRadera
 4. Har varit inne på din blogg flera gånger men inte lämnat något spår efter mig. Växthuset är helt underbart. Det skulle jag vilja ha. Känner verkligen ett stort habegär ;-))
  Hoppas ni får möjlighet att njuta av det i många, många år.
  Vilka underbara trädgårdsvänner ni har! Även här finns en ängel i trädgården från detta glada och hjälpsamma par. En ängel jag är mycket rädd om.
  Lycka till med trädgårdsvisningen.
  Fortsatt skön sommar!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Änglar med eller utan vingar.... alla är de lika välkomna. Allt arbete blir ju så mycket roligare om man får sällskap. Stort lycka till med trädgårdsvisningen. Jag kan meddela att ´summer wine` har kommit i jorden och trivs bra. Hon fick en plats vid garagerabatten nära irisen ´morning show`.
  Kramar från Högagärde.

  SvaraRadera
 6. Det är väl underbart att känna så för sin trädgård och inte ett dugg högfärdigt :-)
  Min trädgård är långt, långt, långt ifrån lika fin som din men den är ändå mitt lilla paradis och den blir lite bättre år från år även om det går i sakta mak :-)
  Ha det så gott i ditt paradis!
  Kram, Ingela

  SvaraRadera
 7. Tack EsterOch Pelle!!!
  Det är lätt att vara änglar i er trädgård!!!
  Kramar Carina och Ken

  SvaraRadera
 8. Fjärde gången jag försöker skriva en kommentar här hos dig...hoppas vi ses imorrn...
  kram
  Ylva en trädgårdsamatör från trädgårdssällkapet...

  SvaraRadera
 9. Har sådana änglar inte ett pris? Av Ulla Mohlin lärde jag mig sekatörens ovärderliga hjälp. Där är härligt att ganska hårdhänt gå pådeet förvuxna.

  SvaraRadera
 10. Hej Ester!
  Jag är fortfarande datorlös och kommer inte åt min e-post men tjuvlånar barnens datorer för att blogga lite. Suck! Hoppas du haft en skön sommar.

  SvaraRadera