torsdag 7 juli 2011

Växtvärk och roslycka

Nå'n som undrar vad vi sysslar med i Esters Trädgård nu för tiden..? Det var ju onekligen ett tag sedan det dök upp ett nytt inlägg på den här bloggen...
Anledningen ser ni på bilden ovan - vårt växthusbygge som tar små steg framåt för varje dag som går. Helt utmattade kliver vi in genom dörren när kvällen går mot natt i hopp om att det största projektet någonsin i vår trädgård snart ska bli klart.
Ett tag var det lite segt.
För när den trärena stommen till huset väl var uppe, plockade vi ner den igen för att kunna komma åt att måla ordentligt i alla skarvar. Ett steg fram och två tillbaka...
Nu är den äntligen uppe igen och murarna har fått första grundputsen. Och det börjar kännas som om man är i ett riktigt hus, när man kliver över tröskeln!
Fortfarande återstår en väldig massa jobb - finputsen ska på, murarna ska målas, taket ska glasas, de sista fönstren ska skrapas, oljas, målas, glasas, kittas, några fönster ska tillverkas, golvet ska isoleras och markstenen ska läggas...
Ni ser - nästan färdigt. Hm. Eller inte.
Och när växthuset växer får trädgården växtvärk.
Jag rensar så mycket jag hinner, klipper bort en och annan överblommad pion, men det hjälps inte. Trädgården blir onekligen en smula försummad. Kanske är det därför den blommar så makalöst i år? I ett desperat rop efter uppmärksamhet?
Tja, vad vet jag.
Mer än att det är en sann lisa för själen att bygga ett drömhus till doften av Rosa helenae, 'Maidens Blush', 'Celestial/Celeste', 'Minette' och alla de andra raringarna. Att stanna upp en kort stund, dra ett djupt andetag och låta det sjunka in i medvetandet att allt det här härliga faktiskt händer.
På riktigt.

Så ut och stick näsan i en ros, med er!
EsterSkottkärran blir snabbt full i en försummad trädgård....

Honungsrosen, Rosa helenae, slår rekord i år igen. Det är synd om äppelträdet, men helt oslagbart i fråga om skönhet just den här veckan.

Det är tur att man valt en vild och galen stil till trädgården redan från början. Då är det ingen katastrof om det blir lite si och så med rensningen ett tag. Och om det är lite stökigt ute, är det inget emot hur det ser ut inne...
Det är inte utan att vårt avundsjuka hus har börjat gnissla irriterat i dörrarna över det där bortskämda, vita lilla småsyskonet som tar all tid och kraft.

17 kommentarer:

 1. Åh så fint det blir:)) Trädgården ser i alla fall inte eftersatt ut på bilderna, helt underbara rosor:) Ha det gott vi ses hos Linda/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart växthus!!!! Vi har också arbetsläger här med bageriet!
  Karin

  SvaraRadera
 3. Ett fantastiskt vackert växthus! vilket jobb ni lagt ner.
  Mariana

  SvaraRadera
 4. åh! vad avundsjuk jag blir. ett jättefint växthus!

  SvaraRadera
 5. Wow! Så otroligt fint växthus ni gör!!

  SvaraRadera
 6. Jag säger bara en sak, så himlavackert. växthuset, rosorna, allt,allt.

  Angående din kommentar om min flädersaft måste
  jag nog erkänna att bilderna är arrangerade som det så fint brukar stå i tidningen. Min förvaras också i en gul plasthink och fryses in i plastdunkar minsann med lite tillfällig flärd måste man ju unna sig. Ha det så gott

  SvaraRadera
 7. Dra på trissor! Man tapper ju andan! Vilket skönt projekt!Det var roligt att få se en "uppdatering"!Här är vi lite schizofrena med projekt både i huset och i trädgården och just nu står det still alldeles....

  SvaraRadera
 8. Otroligt fint hus ni bygger. Är det helt egen design? Det här blir spännande att följa!

  SvaraRadera
 9. Mycket jobb... men ack så vackert det blir! Nästan så man tror ni ska ha nån slags verksamhet där framöver...?

  Stick in bloggnäsan till mig och länka dig i ZONlistan! Över 130 bloggar uppdelade på zon, men fler behövs för att göra listan komplett! Ett utmärkt instrument att hitta ny trädgårdar att skriva om? Länka sedan tillbaks!

  Ha det gott, kramkram Hillevi

  http://stocksundgarden.blogspot.com/2011/06/svenska-tradgardsbloggar-uppdelat-pa.html

  SvaraRadera
 10. Sååå fint det redan är och tänk så fint det blir...vilken lycka! Bilden på helenea är bara för ljuvlig med de andra växterna i förgrunden, mums!
  Kämpa på,
  kram Lydia

  SvaraRadera
 11. Mmmmm det kommer att bli helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 12. Åhhh vilket underbart växthus det kommer att bli!
  Snart, snart är ni färdiga!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 13. Säger bara oj, vilket växthus. ska bli kul att se det färdiga resultatet.//Britt

  SvaraRadera
 14. Oj vilket fint växthus du får och jag älskar dina fina engelska rabatter med massor av härliga blommor.

  Allt gott!

  Mari

  SvaraRadera
 15. OMG, vilket växthus, mödan värd. Och honungsrosen är klart avundsvärd. Huset kommer nog inte hämta sig från konkurrensen, det får glädjas desto mer under vintermånaderna istället:)
  /Utblickaren

  SvaraRadera
 16. Milde Moses vilket bygge! Jag avundas huset men förstås inte byggandet av det:) Ska bli riktigt spännande att se vidare hur det blir använt.

  SvaraRadera
 17. Åh vilken blommsterprakt. Det ser så otroligt härligt ut! Kan du inte visa fler bilder på hela trädgården så att man får en känsla hur rabatterna ligger. Jag håller på att anlägga min stora fotbollsplan nu och sjulle vilja få lite inspiration hur man anlägger en sådan stor rabatt som det ser ut som du har!

  Mari

  SvaraRadera