onsdag 25 november 2009

Bling-bling och regntunga skyar

Regnet det bara öser ner... I alla fall hos mig. Det har det gjort länge. Nästan så länge jag kan komma ihåg, faktiskt. Och det är inte utan att man börjar bli en smula trött på eländet! Så trött att jag snart lägger mig ner i leran och vrålar som en bortskämd treåring i mataffären.
Jag vill! Jag vill! Jag VIIIIILL! Se solen, alltså, om någon missade det.
Men jag misstänker starkt att det inte hjälper. Det kommer ingen bekymrad vuxen som plockar upp mig i knät och blåser bort de där regntunga skyarna, hur gärna jag än vill.
I stället drar jag på regnstället och storstövlarna och försöker se det vackra i den bruna sörjan som en gång var min trädgård.
Och visst finns det skönhet fortfarande - trots allt. Även om man måste vara snabb för att hinna fånga det på bild mellan skurarna...
En våt kamera är som bekant en sur kamera.

Den lilla björkspirean, Spiraea betulifolia 'Tor', har hängt på sig alla sina diamanter på en gång. Kanske är det så man tar sig igenom höstmörkret - genom att frossa i bling-bling och glittra som solen på egen hand?

Sparrisdimman är fortfarande grön och skön med inslag av små röda bär. Nästan lite julig.

Det glittrar om svartaronian, Aronia melanocarpa 'Hugin', också.
Själv ska jag gräva i smyckeskrinet och se om jag kan hitta något som kan lysa upp mörkret. Kanske strassörhängena från den där gången när jag klädde ut mig till drottning Silvia? Eller mammas gamla brosch med glaspärlor, som jag åtrådde så hett när jag var fem?
Må så Vått!
Ester

11 kommentarer:

 1. Hej Ester,
  det ser litet bättre ut nu efter en morgon med regn... Jag klippte min sparris igår. Nu behöver det rensas litet i leran.
  Hoppas på sol,
  Karin

  SvaraRadera
 2. Vackra regnbilder! Svartaronian gör sig bra bland regndropparna. Och riktigt snygg regnmätare har du. Sån står på min önskelista men lyckas aldrig hitta det jag vill ha.

  SvaraRadera
 3. Vad fint! Vad använder du dina Huginbär till? Jag har provat att göra saft, den blev jättegod. Nu har jag ett antal burkar med bär och olika sorters sprit, ska se om jag kan hitta en bra likör!

  SvaraRadera
 4. Kalo:
  Jag måste också rensa under mina sparrisar... Kan det möjligen vara så att sparris och våtarv trivs extra bra tillsammans..?
  Bland Blommorna:
  Tack! Jag gillar också regnmätaren - men den är tyvärr inte min så jag vet inte var den är köpt. Ska försöka ta reda på det, så återkommer jag! Misstänker att detta faktum kräver en liten förklaring:
  Regnmätaren tillhör en trädgårdskompis till mig som blev tvungen att lämna sin trädgård för ett år sedan. Nu är min trädgård flyktingförläggning åt en del av hennes växter och trädgårdsprylar.
  Anna:
  Jag har inte gjort något av mina Huginbär, eftersom jag inte trodde att det skulle bli så gott - bären är ju lite sträva i smaken och jag minns rätt. Men det vore kul att testa, om du kan tänka dig att avslöja ditt recept?
  Må så Gott alla go'a bloggare!
  Ester

  SvaraRadera
 5. Hmm .. jag känner mig precis som du...
  Linda

  SvaraRadera
 6. Ja, det är för trist med regn, inte nog med att sommmaren regnade bort, hösten fortsätter på samma väg. Men det kan bli riktigt vackra bilder precis som du visar. Har hört att Göteborg (där jag bor, typ) bara har haft 6 soltimmar under hela november. *Huva* Så det vill till att försöka hålla humöret uppe, vilket går fint med alla trevliga trädgårdsbloggar, eller hur.
  /Utblickaren

  SvaraRadera
 7. Heeejsan Ester!
  Så trevlig här var då! Gullig bambi förresten, hur kan du tro att han har något att göra med den något minimerade purpurkålen? ;o)
  Ha en riktigt härlig helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 8. Hej på er och en riktigt skön 1:advent vill vi önska er alla!!!!!
  Här är det bråda dagar inför julmarknaden i Mossebo på lördag. Kom gärna om ni har tid, det är jättemysigt!!!
  Jag håller på att bli lite snuvig, det blir jag alltid innan julmarknaden..varje år...
  Ha det bra
  Kramar Carina och Ken

  SvaraRadera
 9. Ja nu vill vi ha frost och snö.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Vackra bilder. Vet inte om frost och kyla är bättre än regn men solchansen är nog större och solen längtar jag efter.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Hej Hej!!
  Hur är det med dig?
  Här är allt bra!

  Linda

  SvaraRadera