måndag 14 december 2009

Bock i örtagård

Det finns vissa, utvalda horndjur som är välkomna i min trädgård - tidigare inlägg till trots... Det här gröna med ljusslingan, till exempel. Han överlämnades i min vård en dag för flera år sedan, naken och ganska mager, men med en benstomme som lovade gott. Det var grannarnas mysiga pappa/svärfar/farfar E som kom med honom, sedan jag beundrat ett annat exemplar som tagit form i E:s slöjdarhänder.
-Varsågod! Jag tyckte att du skulle ha en egen bock, sa han lite förläget när han lämnade över gåvan. Och jag var överlycklig!
Att bocken dessutom nöjer sig med en meny av granris från skogen, och bara kräver föda en gång om året vid första advent, gör inte saken sämre!
Egentligen är han vackrast "naturell" utan ljusslinga, men med tanke på de många mörka timmarna vid den här årstiden, får han stå ut med lite tingel-tangel så att vi ser honom.

Utan ljusslingan syns min behornade vän bara i dagsljus. Gräset i bakgrunden är gulnat randgräs som lever sitt liv i en betongkruka. Där håller den sig på plats - till skillnad från i rabatten, där den kan bli lite väl närgången mot sina grannar...

Små prydnadsäpplen i mossa får bli dagens färgklick.
Må så Gott!
Ester

12 kommentarer:

 1. Åh vilken jättefin bock! Jag skulle vilja ha en stor gris istället ;-). Jag älskar randgräs, har det på flera platser, men det gäller att välja placeringen, precis som du beskriver.

  SvaraRadera
 2. Hallå Ester, vilken underbar bock. Äntligen en trevlig bock i trädgården!!

  Marit

  SvaraRadera
 3. Det är klart att du blev glad! Vilken fantastisk gåva.

  SvaraRadera
 4. Vilken personlighet! Härlig Bock! Jätte fina bilder! Verkligen...

  SvaraRadera
 5. Å, jag bloggar också om bocken idag!
  Din är jättefin både med och utan ljus!!

  SvaraRadera
 6. Så vackert du arrangerat det runt den fina bocken. Ljus i trädgården är precis vad vi behöver under den mörka årstiden. Ang. Randgräset så har jag planterat mitt i en bottenlös, nergrävd murarspann. Där håller det sig också på plats men man kan ändå planterade det var man vill / gittan

  SvaraRadera
 7. Vilken fin bock du fick till! En sådan skulle jag gärna ha. De andra odjuren har letat sig in och smakat på vår nyplanterade jersmin.
  Karin

  PS. Kaxås bageri är byggt i deras källare!

  SvaraRadera
 8. Bocken hos er, den fina, ser ut som om den har ett syskon hos oss. Förra december köpte jag en trästomme på julmarkanden i Brunskog. En stomme att själv klä med granris. Nu har jag klätt den för andra gången och den ser precis ut som om den vore bror eller syster till er.
  Kanske är den det ;-))
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Åh vilken fin bock! Jag har velat ha en sådan jättelänge men inte kommit mig för att tillverka en...
  Linda

  SvaraRadera
 10. Vad fint du har gjort.
  Önskar dig och din familj en riktigt God Jul och tackar för alla fina kommentarer jag fått från dig. Det är alltid lika värmande.
  Stor julkram till dig från mig
  Annika

  SvaraRadera
 11. Närgånget randgräs men det har jag också i min trädgård, det får räcka som bock för mig i år;)
  Vill även passa på att önska dig ett riktigt gott nytt år och en god fortsättning,
  /Utblickaren

  SvaraRadera
 12. Ville bara önska dig ett mycket gott trädgårdsår 2010!

  Gott nytt år!

  Kram

  Marit

  SvaraRadera