torsdag 6 oktober 2011

Lite färg, trots allt...

Det är inte så att det sprakar om den här hösten, precis.
Alla mulna, regniga dagar har gjort att de glödande höstfärgerna uteblivit, eller utvecklats till bleka kopior av vad de brukar vara. I alla fall här där jag bor. Men det finns förstås undantag som bjuder på lite färg trots allt!
Ginnalalönnen (ovan) låter sina blad falla som ett gyllene snötäcke över den silvriga lungörten 'Samourai', Hostor och några alldeles för mörkt planterade dagliljor. Och över gräsmattan... Inte kan man klippa gräset när det ser ut så här :o)...!

Ett annat undantag är ullungrönnarna på bilden nedanför. De gör en sällan besviken över brist på färg när hösten kommer, vare sig det handlar om bär eller löv. I år har byns alla fåglar haft skördefest i träden, så några bär kan jag inte visa, men i normala fall hänger de kvar länge.
Ullungrönnarna är mina "hängmatteträd" och har vuxit duktigt den här blöta sommaren, ivrigt påhejade av hela min familj. Kanske, kanske kommer hängmattan upp redan nästa sommar.
Jag håller tummarna!
Må så Gott!
Ester

6 kommentarer:

 1. Vi har ju haft en fin sensommar/höst och det är faktiskt bara några enstaka dagar som det har känts riktigt ruggigt. Idag t.ex.!
  Har spanat in mig på ullöngsrönnarna och vill ha en på yttertomten. Såg ett stort jättefint ex hos handelsträdgården förra veckan men det var naturligtvis bokat av någon. Ska nog åka dit imorgon igen och se om det finns fler - eller kolla om trädet inte blivit avhämtat.....

  SvaraRadera
 2. Ja Ginnalalönnen är ett riktigt färgsprakande träd på hösten:) Det ser riktigt lovande ut inför nästa år- det blir säkert en hängmatta där;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ullungrönnarna är jättevackra, vilka färger! Men, kan man verkligen hänga upp en hängmatta i så pass små träd? Riskerar de inte att ta skada?
  Här är gräset klippt för sista gången i år och gräsklipparen undansatt för denna säsongen har min gubbe bestämt, så jag hoppas det inte fortsätter växa i samma fart som tidigare i höst :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 4. Hej Ingela!
  Kanske är det där med hängmattan bara ett önsketänkande inför nästa sommar. Men de har ökat sitt stamomfång enormt mycket den här sommaren så det känns inte helt omöjligt! Förmodligen är det den rika tillgången på vatten som har satt fart på tillväxten. Inget ont som inte har något gott med sig!

  SvaraRadera
 5. Härligt när marken täcks av höstkonfetti.

  Roligt att du ville vara med och tävla hos mig, synd att jag inte hade ett tulpanpaket till alla.

  Ha det gott,
  Rebecca

  SvaraRadera
 6. Smukke efterårsbilleder.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera