söndag 20 september 2009

Mmmm... Mylla!

I helgen har vi varit i vår guldgruva... Eller rättare sagt på. Närmare bestämt på familjen W:s välfyllda gödselstad, med underbar komposterad hästgödsel. Årgångsgödsel av hög kvalitet, så väl nedbruten att det inte går att vare sig se eller lukta sig till vad den varit från början. Bara härlig, smulig, svartbrun mylla. Mmmmmm...
Jodå. Snålvattnet rann till och med det kom det otyglade habegäret smygande.
Det började med några beskedliga handlastade lass på vår lilla lastbil - och slutade med traktor modell större med frontlastare och en enorm tippkärra. Fyra jättelika lass, närmare bestämt.
Nu har trädgårdens bakgård ändrat karraktär från kirschkålsodling till gödselberg.
Det är bara att hugga tag i skottkärran och börja köra ut växtkraft till de många behövande områdena i trädgården.
En liten osolidarisk röst sitter i bakhuvudet och viskar att hur ska det där berget hinna bli utkört på rabatterna före vintern, men än så länge slår jag dövörat till och njuter av den härliga synen.
Om inte annat kan vi kanske prova slalomskidorna på hemmaplan den här vintern..?
Må så gott!
Ester

11 kommentarer:

 1. MMmmmumsigheter!
  Kom GÄÄÄÄRNA hit med ett jättelass!!!!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Fastnade för rubriken och bilden. Kallade min trädgårdsavdelning på hemsidan för mylla och har själv en liknande bild i min samling. Mycket trevlig blogg.... kikar gärna in igen för inspiration...
  //Ylva

  SvaraRadera
 3. Mylla, hästdynga,kodynga allt som är gott till jorden är en guldgruva.
  Har hittat hit genom Linda.Väldigt inspirerande blogg kommer gärna tillbaka och ser hur långt ni har kommit med gödselhögen

  Ha en fortsatt fin dag

  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Inte kunde jag tro för några år sedan att gödsel skulle vara något att önska sig... Inte att andra skulle göra det heller. :) Men man ändrar sig ju och en egen slalombacke kanske är helt rätt!

  SvaraRadera
 5. Vi som varit och njutit av Ester och Pelles fantastiska trädgård kan garantera att det finns ingenstans, som det växer så bra och frodigt som här.
  Ha det gott Kram
  Carina och Ken

  SvaraRadera
 6. Det blir mycket jobb men säkert ett toppenresultat!
  Lycka till!
  Karin

  SvaraRadera
 7. Så flott å kunne få tak i slikt gull!
  Det finnes ikke bedre saker for jorden og hagen enn dette. Det går godt ann å spre det utover i hagen hele vinteren igjenom, bare ikke hele stasen blir nedsnødd.
  Skulle gjerne hatt et lastebillass jeg med:)

  SvaraRadera
 8. Det var CARINAS ide ang. alla kommentarerna... SÅ DET SÅ!!!!

  SvaraRadera
 9. mmm vilka rabatter
  Tack för titten och fin kommentar.
  Jag är ju inte så kunnig på ovanliga växter och och dessutom så är jag ensam om min trädgård och då blir det lite mycket att stå i.
  Speciellt när man jobbar mycket fråå maj-sept.
  Skomakarens barn du vet.
  Men själ finns det och det är det som är viktigast för mig. Att jag kan vila och hämta kraft där.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Ljuvligt med ett sånt berg av fin mylla! Jag håller på för fullt att försöka få ut all gödsel som legat på plattan sedan förra året. Färsk gödsel lägger jag i tomma sålådor det blir perfekt att så squashen i nästa vår.

  SvaraRadera
 11. Vilken fin blogg, Ester!!
  Kul att du skrev om vår gödsel, om du bara visste hur nöjda vi är med att den är borta. En fröjd att köra ut skottkärran till en nästan helt tom gödselestad efter att ha mockat i stallet. Kram A-K

  SvaraRadera