måndag 23 januari 2012

När ljuset kommer...igen

Jag gick igenom en del bilder från trädgården i dag och när jag såg den här kom jag att tänka på ljuset. På hur otroligt mycket det påverkar oss - ljuset och dess frånvaro.
Och när jag ändå höll på, funderade jag lite över tiden också.
För även om bildens tekniska kvalitet är rätt usel, kan jag inte låta bli att älska känslan i den. Känslan av en kort sekund, ett litet ögonblick, när solen skapar magi i en sensommarrabatt.
Det vill till att vara där, just då.
Kalla det mindfulness eller något annat om du vill.
Men visst är det mycket det trädgårdslivet handlar om? Att vara där när det oväntade händer? Att stanna upp och njuta av något, som bara någon minut senare ser helt annorlunda ut?
Det är i alla fall en del av trädgårdsmagin för mig.
Just nu längtar jag som en galning efter min trädgård.
Det är inte så lite frustrerande att se den ligga där ute under ett snötäcke, just när jag hade börjat känna att våren fanns inom räckhåll...
Jo, jag vet. Det är bara januari ännu, men på något sätt hade det börjat kännas som om det inte tänkte bli något vinter i år. Och för en vinterrastlös, växtlighetstörstande själ hade det inte gjort ett dugg - ljuset till trots...

Det får bli lite grön tröst från trädgårdsbutiken i stället för riktig vår.
Häromdagen kunde jag inte motstå det här lilla olivträdet och lite annan vårfägring för fönsterbänken. Var bara tvungen att se hur de tog sig ut i en av växthusnischerna tillsammans med vår madonna. Se'n fick de följa med in igen...

...men snart, go'vänner, snart...kommer ljuset tillbaka igen och då är det vår på riktigt!
:0)
Må så Gott!
Ester

8 kommentarer:

 1. ......og vi kan bare næsten ikke vente ;0)

  SvaraRadera
 2. Suck o stön! Ja nu blev det vinter i alla fall men som sagt snart så............Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ja om 3 månader blommar blåsippan här:) den vårfägring jag också njuter av nu är köpt sådan , men snart så får vi peta i jorden igen:)
  Ha en alldeles underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Trädgårdsliv för mig är mycket "här och nu", att njuta av alla små stunder och under. Men, också av längtan och planering och drömmar...
  Passade på att läsa ditt förra inlägg nu oxå, det hade jag missat! Jag blir sååå imponerad och faktiskt också rörd när jag läser om hur ni kämpar på och tar er an den ena svårare uppgiften efter den andra!
  Upptäckte idag att jag inte är följare hos dig. Hoppsan, hur kunde det hända... eller inte hända ;-) Ska genast rätta till denna miss :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 5. Skønne billeder :)

  Og et helt fantastisk drivhus du har ..SKØNT.

  Iben

  SvaraRadera
 6. Vitt inne- vitt ute, det är den rådande trenden just nu. Och tänk så skönt att uterumsligheten målar om sig själv just när man tröttnat på det vita:)

  SvaraRadera
 7. Ljuset är på väg och snart värmer solen igen... det blir vår :=)
  Ljuvlig tanke!

  Tycker om din bild när solens strålar möter blomman.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 8. vILKA HÄRLIGA BILDER PÅ ER FINA TRÄDGÅRD! aNNA

  SvaraRadera