onsdag 20 april 2011

Lägg ägg!

Det är något visst med ägg.
Formen är mjuk och rund - fast ändå inte alls rund, när man tänker efter. Inte som en boll i alla fall, utan just äggrund. Mera kraftigt rundad i ena änden och toppigare i den andra. Utan början och utan slut.
Hur som helst älskar jag den.
Formen smälter in så bra i trädgården och lovar att här kan det snart bli något mer, något nytt och spännande. Det är bara att vänta och se...
Kanske kommer känslan från min barndom på landet, där kycklingar och ankungar hörde till vårens ständiga mirakel och där ägghämtning var en del av vardagsbestyren.
Där mamma gjorde äggröra av äggula och socker till min bror och mig - och ryttarfrukost (äggröra med pressad apelsin i). Rena kaloribomben förklädd till C-vitamininjektion...
Här, i utkanten av byn där vi bor, får vi hålla oss till ägg av betong. Och det är inte fy skam det heller!

Glad Påsk på er!
Ester

Hönapöna får ett eget rede varje påsk och man kan riktigt se hur stolt hon är över sina ägg. Den här vintern har hon fått mycket stryk av snön och ett rejält hål i ryggen. Mycket sorgligt! Jag har stuckit några sticklingar i hålet och hoppas att de ska fylla ut så småningom.

Alla ägg är inte lika välkomna... Snigelägg som mycket väl kan vara av den bruna fula sorten hittar jag då och då när jag vårstädar trädgården. Ledsen för bildkvaliteten - den är verkligen usel... Men jag var lat och orkade inte byta objektiv.

Som äggulor lyser Crocus chrysanthus 'Gipsy Girl' med sina härliga ränder i brunrött.

Och här har vi äggröran i krokusform - Crocus x hybridus 'Cream Beauty'.


Om någon undrade vad jag ska göra under påskhelgen, så skingrar väl den här bilden alla funderingar?
Ett alldeles underbart traktorlass med torvblandad gödsel kom till min trädgård för några dagar sedan - och lyckan är fullständig...
Kärlek till er, alla generösa hästägare!

7 kommentarer:

 1. Total lycka förstår jag!

  Vilka härliga äggvarianter du visar upp.

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Hej. Visst är det härligt med ägg både att se på och att äta. En rund och enkel form som man inte tröttnar på i första taget. Inspirationen flödar och precis som du tycker jag att ägg är laddade med positiva barndomsminnen.

  Och så får du ha en skitskön helg, ursäkta ordvalet med tanke på vad du ska göra....

  SvaraRadera
 3. Haha, ja du Ester det är nog bara vi trädgårdstokar som blir överlyckliga av - skit:) Vackra ägg men inte de små dock:( Ha en trevlig påsk/Monne

  SvaraRadera
 4. Woawwww, vilket härligt lass gödsel:-)

  Fnissade när jag läste att du inte orkar byta objektiv.... PÅ vilken planet tror du att någon bryr sig om du byter objektiv när du är ute o fotar i täppan?....;-) Dina bilder är jättefina, som vanligt. Punkt!

  Glaaaaadpåskkramar till dig, Hillevi

  SvaraRadera
 5. Vilket lass! Förstår lyckan precis.
  Snigel ägg vill man helst vara utan alla andra ägg är toppen.
  Ha en skön helg och alla hönsen sa... ka ka ka ka
  Annika

  SvaraRadera
 6. Wow... vilken gödselpresent!!! Ja, då förstår jag att du trevligt att göra i helgen! Ägg är fina och ditt betongägg ligger väldigt bra där i rabatten!

  Önskar dig en härlig påsk med värme och sol!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Vilket jättelass! Du har att göra nu förstår jag!!
  Ägg i all ära, tyvärr kan jag inte längre äta dom eftersom gallan säger ifrån. Men...jag har ju ett antal i terracotta som ska dekoreras med ute. Måste nog gå ut och lägga ut dom nu!
  GLAD PÅSK
  Susie

  SvaraRadera