måndag 14 juni 2010

Jag lever - i trädgården...

Ja - vad skriver man på bloggen efter flera veckors tystnad? Förlåt, kanske? Eller Hello, I'm still alive..!
Inte vet jag. Men lever gör jag i alla fall - i trädgården och inte framför datorn...
Visst har det varit mycket jobb ett tag. Men egentligen är det de långa, ljusa kvällarnas fel att ni blivit försmådda.
Kvällar som gjorda för ogräsattacker, snigeljakt och allmän tillhyfsning.
Skiner solen går skyffeljärnet varmt och regnar det, är det alltid något som behöver flyttas till en annan rabatt. För att inte tala om alla småttingar som ska skolas om och alla primadonnor som behöver bindas upp. Och gödsel som ska köras ut.
Minuter blir till timmar som tickar iväg i farlig fart. Och när ljuset obönhörligen tar slut tassar jag in i mitt tysta, sovande hus och rasar i säng, utmattad, jordig upp över öronen och lycklig som få.
Vem sätter sig vid datorn då?
Inte jag, i alla fall.
Det händer så otroligt mycket i trädgården just nu och jag vill inte missa en endaste liten blomma. Jag vill hinna sniffa på syrenerna och liljekonvaljerna, klappa på lammöronen, höra humlorna surra och fåglarna sjunga, njuta av alliumens lila fyrverkeri och känna att nu - nu är det sommar och trädgårdstid. På riktigt. Inte snart eller se'n, utan nu.
Men det finns hopp för mitt bloggande trots allt. I dag blev jag injagad innan mörkret föll. Inte av någon arg hund eller min hungriga familj, utan av knotten. Och där har jag mött mina övermän, så små de är.
Må så Gott!
Ester

Det börjar växa i grönsaksträdgården, även om våren varit osedvanligt kall och bönorna dukade under i första sådden.

I lime- och rödbladiga rabatten har Euphorbia griffithi 'Fireglowe' fått fnatt och rymt ur plastkrukan. Just nu gör den verkligen skäl för namnet!

Violer, aklejor och blåsvingel.

Maffiga Phlox divaricata 'Clouds of Perfume' både blommar och doftar sagolikt.

Det börjar fyllas på med växter i bäckrabatten.

...och om ni inte hör av mig på ett tag, så vet ni var jag är!

21 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder Ester! Jo det ÄR svårt att avbryta för att gå in och göra kväll:)) Det blir ofta jag ska bara....... och så har det gått en timma till:) Men jag försöker att skärpa till mig. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Oh så väl jag känner igen mej!!! Det är så mycket underbart ute just nu, men jag blev också inkörd av de där små rackarna, så jag ägnade med kvällen åt den stackars övergivna bloggen.
  Mycket vackra bilder du tar....
  Ha det bra// Elinore

  SvaraRadera
 3. Var ska man annars vara:)!? Jättevackra bilder! Håller med dig om att 'Clouds of Perfume' är en angenäm bekantskap:)

  Ha en fin trädgårdstisdag,

  Rebecca

  SvaraRadera
 4. Your Phlox divaricata 'Clouds of Perfume' is so full of blooms. Mine are in front of some tall ferns, and they make a nice green background for them. I look forward to their flowers in late spring, and alway wish they would bloom a little longer.

  Your vegetable garden is beautifully arranged. I like the edging for the beds, and their shape.

  SvaraRadera
 5. Hej min vän !!!
  Ja jag saknar dig både på bloggen och i verkligheten. Men eftersom vi också tillbringar all ledig tid i trädgården så finns det lite tid över. Men nu börjar jag bli trött på regnet.....och som du säger knotten är på gång!!!! Dina bilder är underbara som vanligt.
  Många kramar till hela familjen!!!
  Carina

  SvaraRadera
 6. Det är såklart så det ska vara, nu när man äntligen kan hålla på med det man gillar bäst. Vilken fin trädgård du har, förstår att du vill vara där!
  Hej hej
  /Ann Marie

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken vacker köksträdgård du har! Jag har full förståelse för att du inte vill sitta inne vid datorn. Nu gäller det att leva i nuet och njuta av allt vi längtat så mycket efter. Knotten däremot är ett gissel! Hoppas du får en skön vecka där ute / gittan

  SvaraRadera
 8. Godmorgon!
  Vilken fantastisk trädgård du verkar ha, köksträdgården är så ljuvlig...gillar inramningar runt landen, är det buxbom du använt? Å bäcken...så fint...!!!
  Bara massa superlativ från mig!
  Hoppas vi får se mer från din trädgård...snart!
  Kramar Ullis

  SvaraRadera
 9. Föredrar absolut också att vara i trädgården. Särskilt vid den här tiden. Nu när allt fullkomligt exploderar. Och att blogga ska ju vara kul, inget tvång. Så helt OK med bloggsemester.

  SvaraRadera
 10. Förstår dig fullständigt... Den bästa tiden är nu och dygnet har bara 24 timmar, fastän man ibland vill utöka till åtminstone 30......

  Wow -vilken trädgård du har Ester...........helt i min smak... visa mer!!!! Att du hellre vill spendera tid i den än framför datorn är solklart!

  Välkommen tillbaka i alla fall, men hoppas att det inte blir ännu mer av knott och mygg, för dem kan tära på en........

  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 11. Så vackra bilder du bjuder på, tack för titten!:)

  SvaraRadera
 12. Hej Ester!
  Dina bilder ger mersmak:-) Mera av dem tack! Köksträdgården verkar vara vacker och välskött med buxbomkanter. Snyggt!

  Ha det gott! H.

  SvaraRadera
 13. Oj, nu gick det för fort... Kul att höra från dig igen, skulle jag ju säga:-) H.

  SvaraRadera
 14. Så snyggt att man bara dånar Ester! Wow säger jag bara. Inte konstigt att du inte har tid att sitta vid datorn - en så välskött trädgård fixar sig knappast själv. Underbart att se!! (Och wow igen för blåsvingel med akleja-vilken fin kombination!)
  Hej, hej/I.

  SvaraRadera
 15. Jamen, det låter ju helt underbart!!

  Bloggen kan vänta... :)

  SvaraRadera
 16. Tack alla go'a bloggvänner för alla go'a kommentarer! De värmer!
  Ullis: Jo, du har helt rätt, det är buxbom runt grönsaksbäddarna. Jag gör sticklingar efter varje klippning så häckarna har kommit lite olika långt beroende på plantornas ålder, men det går framåt för varje år.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 17. Vilka underbara bilder:) Den skylten vill jag också hänga på min dörr. Måste skynda att skapa en trädgård att vara i!
  //Veronica

  SvaraRadera
 18. Det är ju helt rätt klart man skall vara ute så mycket som möjligt nu när man kan//Britt

  SvaraRadera
 19. Din trädgård ser fantastiskt vacker ut! Förstår att du hellre spenderar tiden där än framför datorn! Finns så mycket vackert att njuta av nu!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera
 20. Ljuvliga bilder! Precis så är det - man hinner inte riktigt med att blogga just nu. Inser mer och mer att just trädgårdsbloggandet borde förläggas till mörka vintern, men vad finns det då att blogga om...
  Glad midsommar!

  SvaraRadera
 21. Känner igen det där så väl. Men all möda du lägger ner i trädgården är ju värt det, din trädgård är ju fantastiskt vacker, och jag är alltid lika avundsjuk när jag läser din blogg.

  SvaraRadera